Babavárás és felkészülés a gyermek születésére

Az új élet megfogan, és növekedni kezd. Belőlünk származik, bennünk fejlődik; sok-sok évig még egészen ránk lesz utalva, a születése után is. Felelősek vagyunk érte az első pillanattól, egészen halálunkig. Édes ennek a felelősségnek a terhe. Semmihez nem fogható az, ami a szülői szereppel jár.

Ahhoz, hogy teljes mértékben átélhessük a várakozás hónapjainak örömét, át kell adnunk magunkat az új szerepünknek. Nőként el kell fogadnunk, hogy befogadtunk a testünkbe egy új életet, és ez bizony komoly testi változásokkal jár. Megváltozik az alakunk, a bőrünk, a hajunk, más ételeket, italokat, illatokat szeretünk majd. A leendő apának is el kell fogadnia mindezt. Meg kell dolgoznunk azért, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk, így boldogan várhassuk a gyermekünket.

Figyeljük közösen az eseményeket!

Beszélgessünk sokat a pocaklakóval, meséljünk neki. Amikor érezhetővé válik a mozgolódás odabent, majd fokozatosan megerősödik, figyeljük meg, választ is ad a baba. A rugdosás az apa számára is meggyőző tud lenni: ez a gyerek bizony akar valamit a világtól, megismeri már a szülei hangját is! Ha figyelünk, sok mindent megtudhatunk róla, megismerhetjük a habitusát, tisztába kerülhetünk az alvási szokásaival. Ezzel sokat könnyíthetünk az újszülöttkor megpróbáltatásain, mivel nem idegenként fogadhatjuk a világra született jövevényt.

Énekeljünk neki, hallgassunk zenét!

Mozart, Vivaldi szerzeményei és egyéb derűs klasszikus zenedarabok hallgatásáról kimutatták, mennyire jótékony hatással van a magzatra. Szerezzünk hát örömteli pillanatokat neki – és magunknak is! Márpedig a szülők, különösen az anya jó közérzete, pozitív viselkedése, boldogsága elengedhetetlenül fontos a születendő gyermek számára. Egész életre szóló útravalót kaphat kiegyensúlyozottságból a várandósság során.

Készüljünk fel a baba érkezésére!

Gondoljuk át, hogy milyen új bútorokra lesz szükség a babaszobába, milyen ruhákat, eszközöket kell beszereznünk a baba ellátására.
Érdemes ebben a várakozással teli időszakban a pénzügyeinkre is gondolni. Vegyük végig, hogy milyen nagyobb kiadások jelentkezhetnek a gyermek 10-15, akár 18 éves koráig. A tudatos pénzügyi tervezéssel, az időben elkezdett megtakarítással a születendő baba jövőjét tudjuk anyagilag megalapozni. Ebben segít az Alfa Jövőtervező megtakarítási célú életbiztosítás, mellyel akár több millió forintot is összegyűjthet gyermeke taníttatására, életkezdésére vagy a hirtelen felmerülő nagyobb kiadásokra.

 

Kérdése van az Alfa Jövőtervező megtakarítási célú életbiztosítással kapcsolatban?

 

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább