Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

A nyugdíjmegtakarítások

Amikor egy átdolgozott élet után eljutunk arra a pontra, hogy végre hátradőlhetünk és nem kell reggel órára kelni vagy a határidők miatt aggódni, akkor végre elkezdődhet a békés nyugdíjas kor.

Kiülhetünk a teraszra napozni, és nem kell azon gondolkodni, hogy minden feladatunk készen van-e, és a munkahelyi stressztől is elköszönhetünk.

Lelassul körülöttünk az élet és mi is vele lassulhatunk, mert nem kell mostantól mindig mindent időpontokhoz igazítani. Megszűnik a nyomás.

Eleinte biztosan furcsa lesz, időbe telik majd hozzászokni, új szokásokat kialakítani. Ami sokáig súlytalannak, megfoghatatlannak tűnt, most itt van, szinte kézzel fogható. Többé nem csak elképzeljük, hanem ez az életünk maga.

Nyugdíjmegtakarítás

Nyugdíjasok lettünk, itt a várva várt nyugdíj!

Képzeljük csak el: most nyer értelmet végre a sok évig tartó takarékoskodás. Elkezdhetjük élvezni a nyugdíjas éveinket. Kiszállva a napi mókuskerékből belevághatunk bármibe. A régóta dédelgetett álmoknak utána járhatunk, elkezdhetünk egy olyan új hobbit, amire eddig nem volt időnk, vagy elmehetünk olyan helyekre, ahova nem tudtunk, mert mindig volt valami más.

De egy biztos: az anyagiak miatt nem kell aggódnunk majd. Miért? Mert hosszú évek óta készültünk erre, félretettünk, takarékoskodtunk. Minden hónapban a nyugdíj-előtakarékossági számlánkra utalgattunk, nyugdíjbiztosítási díjakat fizettünk vagy önkéntes nyugdíjpénztárban kamatoztattuk a pénzünket.

Minél előbb elkezdjük, annál…

Mindenki hasonlóképp szeretné megélni nyugdíjas éveit. Úgy képzeljük, hogy egy átdolgozott élet után jól fog esni a pihenés. Ehhez egészségre, boldog háttérre és megbízható anyagi körülményekre van szükség. Az anyagi stabilitásért rengeteget tehet már most, amíg kiszámítható jövedelemmel rendelkezik. Minden félretett forintra szüksége lesz, és akkor majd hálásan fog visszagondolni mostani önmagára.

Ezért nagyon fontos, hogy már most elkezdjen gondolkodni azon, hogy miként tehet többet a jövőjéért.

Mert azokat az éveket most alapozza meg, és jó alap nélkül komoly anyagi gondjai is lehetnek majd idős korban.

Nyugdíjmegtakarítás a jövőnk érdekében

Nézzen körül!

De mik azok a lehetőségek, amik már most rendelkezésére állnak?

Hogyan kezdje el ezt a takarékoskodást? Az nyilvánvaló, hogy otthon a párnában gyűjtögetni hosszú távon nem túl kifizetődő. Mindenképpen javasolt valamiféle befektetési formában gondolkodni.

Számtalan lehetőség található a pénzpiacon Magyarországon. A pénzintézetek színes palettával várják az ügyfeleket, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lehetőséget.

Ha szűkítjük a kört kimondottan a nyugdíjjal kapcsolatos termékekre, akkor három nagy csoport marad.

Jelenleg az állam három megtakarítási formát támogat adókedvezménnyel: a nyugdíj-előtakarékossági számlát (NYESZ), önkéntes nyugdíjpénztárat és a nyugdíjbiztosítást.

Az interneten rengeteg információ áll rendelkezésre, de ha „eltévedne” az információ-tengerben, a pénzügyi tanácsadók segítségére bármikor számíthat.

Önkéntes nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztári tagság alapvető célja, hogy megteremtse a nyugdíjaskor stabil és megbízható anyagi hátterét, kiegészítésképpen az állami nyugdíj mellé.

Ahogy a nevében is benne van, önkéntes alapon működik, a megállapított díjat a megkeresett jövedelmükből fizethetik a tagok.

A pénztártag saját elhatározásából gyűjthet a nyugdíjas éveire, mely segítségével elérheti, hogy a nyugdíjaskori életszínvonala emelkedjen.

Ez a megtakarítási forma már 1993 óta létezik Magyarországon, több mint 20 nyugdíjpénztár tevékenykedik hazánkban, rengeteg féle portfóliót kínálva.

Nem igényel magas szintű pénzügyi ismereteket, bármikor megköthető, életkornak megfelelő portfóliók közül lehet válogatni.

Igénybe vehető az adókedvezmény, mely aktuális adóévben, az éves befizetés 20 %-a, (maximum 150 000 Ft), melyet az egyéni számlára lehet átutaltatni.

Alfa Önkéntes nyugdíjpénztár

Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítással szintén az előtakarékoskodás a cél, ám itt életbiztosítással is kiegészül a konstrukció, pontosabban ez egy speciális életbiztosítási termék.

Úgy készülhet az időskori kiadásokra, hogy mellé még súlyos balesetek, betegségek bekövetkeztekor is számíthat segítségre.

A nyugdíj takarékossági formák közül ez a konstrukció a legfiatalabb, mindössze 2014 óta található a piacon, ám annál nagyobb sikereket ér el a mai napig is.

Az üzletkötők mindig segítenek a megfelelő konstrukciók kiválasztásában, nem szükséges magas pénzügyi ismeret a megkötéséhez.

A nyugdíjbiztosításnak két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik a hagyományos életbiztosítás, a másik pedig a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, avagy a unit-linked.

Míg a hagyományos forma esetében az alacsony kockázatot kedvelők találnak maguknak terméket, addig a unit-linked esetében a közepes vagy magas kockázatot keresők lesznek a célcsoport. Az utóbbiaknak azonban nem árt a pénzügyekben és a befektetési piacon való jártasság.

Adókedvezmény a nyugdíjbiztosítások esetében is jár, mely aktuális adóévben, az éves befizetés 20 %-a, (maximum 130 000 Ft).

Alfa Relax Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ)

A nyugdíj-előtakarékossági számla egy olyan speciális értékpapír-, letéti, illetve pénzszámla-konstrukció, melyet kifejezetten arra hoztak létre, hogy nyugdíj céllal takarékoskodjunk, és amelyhez alapesetben csak nyugdíjba vonuláskor férhetünk hozzá.

Nem minden pénzintézetben köthető. Nincs előírt havi megtakarítási összeg, számlanyitáskor kell egy minimum 5000 forintot befizetni. Ezenfelül a befizetés gyakoriságát és mértékét a számlatulajdonos határozhatja meg.

Eltér az eddigiektől azonban az, hogy ez a megtakarítási forma csak azoknak ajánlott, akik rendelkeznek pénzügyi és befektetési tudással. E nélkül magas kockázattal jár belevágni, előfordulhat, hogy veszteséges is lehet.

Igénybe vehető az adókedvezmény, mely aktuális adóévben, az éves befizetés után 20%, maximum 100 000 Ft lehet.

Készüljünk fel a nyugdíjas éveinkre!

Láthatjuk tehát, hogy rengeteg lehetőség közül lehet választani. Amennyiben szeretné elérni nyugdíjas korára a kívánt megtakarítást, válassza ki mielőbb a megfelelő konstrukciót, és kezdje el még ma építeni a jövőjét!

Ne feledje, egyszer még hálás lesz magának az előrelátásért.

Szeretném megnézni a nyugdíjbiztosítást

Nyugdíjtervező Kisokos

12 oldal a sikeres nyugdíj felkészüléshez

Sikeres nyugdíj felkészülés

 

A letölthető kisokos segítségével:

  • sikeresen fel fog tud készülni nyugdíjas éveire,
  • csupán 4 lépésben lesz egy használható nyugdíjterve,
  • mindent tudni fog a nyugdíjcélú előtakarékosság 6 formájáról,
  • kimaxolhatja a 20%-os állami támogatást

Letöltöm

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább