Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Készüljünk fel a nyári viharokra! – 4 tanács gépjárműkár megelőzéséhez

Zivataroktól, viharoktól már nem csak a nyári időszakban kell tartanunk, mivel ezek – ahogy idén is megtapasztalhattuk – akár már az év elején, januárban és februárban is bekövetkezhetnek.

A nyári időszakban azonban érdemes fokozottan figyelni értékeinkre, amibe nemcsak az otthonunk biztonsága tartozik bele. A kidőlt fák vagy a nagyobb jégdarabok akár a gépkocsikban is jelentős kárt tehetnek. Ezekre a helyzetekre sajnos 100%-osan nem lehet felkészülni, de mégis tehetünk azért, hogy megóvjuk gépjárművünket.

Viharkár megelőzés a gépjárművünk esetén

Mit tehetünk, hogy mérsékeljük egy esetleges kár lehetőségét?

  1. Mindig próbáljunk fedett helyen parkolni.
  2. Ha útközben ér minket vihar, vonuljunk mielőbb fedett helyre autónkkal (pl. mélygarázs, bevásárlóközpont parkolója, felüljáró alatti terület).
  3. Hasznos, ha van a csomagtartóban egy vastagabb pokróc, amit gyorsan az autóra teríthetünk. Az átázott pléd odatapad a karosszériához, és az erősebb szelek sem viszik el.
  4. Használjunk időjárás- előrejelző alkalmazást, hogy ne érjen minket váratlanul a vihar.

Fontos! A kötelező biztosítás jégkár esetén nem térít

Fontos tudnia, hogy a kötelező gépjármű- felelősségbiztosítás alapkockázatok között nem térít jégkárt. Ilyen esetekben jellemzően a casco biztosítás nyújt védelmet. Ha Ön nem rendelkezik cascoval, honlapunkon tájékozódhat a részletekről.

Mi a teendő kár esetén?

Érdemes az online ügyfélszolgálatot választani, ahol szükség esetén a kár bejelentésére is van lehetőség. Ha még nem hozta létre fiókját, néhány perc alatt regisztrálhat szerződésazonosítója megadásával.

Vigyázzon magára és értékeire!

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább