Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Hogyan spóroljon meg minél több ezer forintot havonta? Tippjeink a tudatosabb pénzügyekért

Megspórolni akár több ezer forintot is havonta? Lehetséges! Cikkünkben ehhez osztunk meg egyszerű és hétköznapi tippeket.

Ahogy a focihoz, úgy a pénzügyekhez is mindenki ért. A spóroláshoz kapcsolódóan számtalan cikket találunk az interneten, megannyi tippel, az életünk valamennyi területét érintően. Ezek néha nagyon maguktól értetődőnek tűnnek, azonban legyünk őszinték, kellő figyelemmel és nagyobb tudatossággal, szemmel látható összegeket takaríthatunk meg havonta, akár úgy is, hogy közben nem kell lemondanunk a számunkra kedves dolgokról. Az így keletkezett összeg egy részét pedig akár rendszeres megtakarításaink növelésére is fordíthatjuk, hogy jövőbeni céljainkat maradéktalanul elérhessük.

Költségvetésre fel!

Mi más lehetne jó kiindulási pont a tudatos pénzügyekhez, mint a saját költségvetés. Ez elég tudományosan hangzik? Pedig nem az!

Hétköznapi tippek havi több ezer forint megspórololására

Elég első lépésként néhány hónapig vezetnünk a kiadásainkat, így pontosan tudjuk majd, hogy mire költjük a pénzünket. Sokan csupán attól, hogy ezt elkezdik összeírni, máris látják, hogy hol „folyik el a pénzük”. Kiadásainkat vezethetjük a telefonunkban, egy füzetben, vagy egy Excel táblázatban, ahogyan az számunkra a legjobban kézre esik. Az interneten is találhatunk számos kalkulátort, amelyek nagyon részletes tervezést tesznek lehetővé.

Erre tényleg szükségem van?

Ha most hirtelen megkérdeznénk, hányféle előfizetése van, meg tudná mondani? Mi sem. Érdemes áttekintenünk telefon-, televíziós-, vagy streaming szolgáltatói előfizetéseinket és megnézni, hogy valamennyi szolgálatást kihasználjuk-e. Ezen túl megéri még számba vennünk az egyéb előfizetéseinket is (pl. alkalmazásokkal kapcsolatos előfizetések, tárhely, újság stb.), hogy valóban szükségünk van-e mindre. Előfordulhat, hogy az ingyenes próbaidőszak letelte után is beállítva maradt valamelyik, de egyébként nem is használjuk, csak feleslegesen fizetünk rá.

Akciók, kuponok, hűségpontok, ide velük!

Figyeli az akciókat? Érdemes. Sokat spórolhatunk azzal is, ha csatlakozunk az általunk leggyakrabban látogatott üzletek törzsvásárlói programjaihoz. Az üzletek a törzsvásárlók számára szélesebb körű kedvezményeket biztosítanak. Még ennél is kedvezőbb áron szeretne vásárolni? Érdemes akkor időről-időre átlapozni az akciós újságokat, vagy ár-összehasonlító oldalakat használni. A vásárlások alkalmával sok esetben kuponokat is kaphatunk, amelyeket aztán levásárolhatunk később, így ezek jó, ha kéznél vannak. Arra is érdemes figyelni, hogy bármennyire is vonzó egy-egy akció, csak azért, mert valami akciós, ne vegyük meg, csak akkor, ha valóban szükségünk van rá.

Az otthon ízei útközben

Még mindig tudunk lefaragni a költségekből! Tovább csökkenthetjük kiadásainkat, ha előre megtervezzük étkezéseinket és lehetőség szerint otthon készítjük el azokat. Ha elindulunk valahová, mindig vigyünk magunkkal enni és innivalót, utántölthető palackot, annak érdekében, hogy ne csábuljunk el feleslegesen. Étkezéseink megtervezése és elkészítése jelentős megtakarítást hozhat, ezen felül pedig környezetbarát megoldás is, hiszen jóval kevesebb ételhulladékot termelünk.

Miért is jó, ha csökkentjük a kiadásainkat?

Egyrészt így növeljük a havi megtakarításainkat, ezáltal nagyobb összeget tehetünk félre a hosszú távú céljainkra. Másrészt tartósan csökkentjük azt az összeget, amire szükségünk van egy hónapban.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább