Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

A nyugdíjbiztosítás

2023-ban a nyugdíj kérdése igen égetővé vált. A kitolódott életkorral együtt csökkenő születésszámmal kell szembenéznünk.

Ez komoly kihívás az társadalomnak, hiszen az eddig nyugdíjrendszer arra az egyensúlyra épült, ami most végleg felborulni látszik. A népesség számos országban elöregedőben van, és a nyugdíjrendszer is omladozik.

Meg kell teremteni az egészséget a hosszabb élethez, a kényelmet, a jó életkörülményeket, hiszen senki nem szeretne idős korában nehézségekkel küszködni.

De vajon tényleg meg tudjuk mindezt valósítani?

Ajándékba kapott plusz évek

Az élettartam növekedés egyedülálló lehetőség az emberiség számára. Plusz éveket kaptunk, ami jó lehetőséget teremt arra, hogy újra gondoljuk az előttünk álló éveket.

Újra tervezzük, mit szeretnénk elérni, hiszen itt nem csak arról van szó, hogy pontosan hány forint nyugdíjat kapunk, vagy arról, hogy mennyit kell félretenni ehhez. Azt kell előre eldöntenünk, hogy mivel szeretnénk majd tölteni azt az ajándék 10-20-30 évet. Munkával, mert nem tudunk megélni a kapott nyugdíjunkból vagy pihenéssel?

A nyugdíj nem játék

Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy nyugdíjas korában végre majd azt csinál, amihez kedve van. Új hobbit kezdhet el, tanulhat valami olyat, amit mindig szeretett volna, csak sosem fért bele az idejébe, minőségi időt tölthet az unokákkal, kirándulhat, kertészkedhet, fürdőbe járhat, és még sorolhatnánk… Csak hogy mindehhez idő kell, és ahhoz az időhöz pedig olyan nyugdíj, amibe mindez anyagilag belefér.

Változásra van szükség, hiszen a mai kor embere már nem építhet kizárólag az állami nyugdíjra. Eddig soha nem látott tudatossággal kell kezelnünk ezt, hiszen ki tudja, hogy az imént említett probléma hogyan fog lecsengeni, mire a nyugdíjunk esedékessé válik.

Ez a változtatás nem működik egyik napról a másikra, ám a jobb kilátásokért már ma tehetünk.

A nyugdíjbiztosítás

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer kiegészítésre szorul az átalakításának igénye mellett.

Jelenleg a magyar állam 20%-os adókedvezmény lehetőségével támogat 3 nyugdíjmegtakarítási formát, így késztetve a fiatalabb korosztályt az öngondoskodás elkezdésére.

A nyugdíjra való felkészülés egyik formája a nyugdíjbiztosítás.

A nyugdíjtakarékossági formák közül ez a konstrukció a legfiatalabb, mindössze 2014 óta található a piacon, ám annál nagyobb sikereket ér el a mai napig is.

Nem ismerjük jól a lehetőségeinket

A nyugdíjbiztosítás esetében sokakban mégis él egy olyan averzió, hogy a biztosítás rossz.

A legtöbben azzal hessegetik el a témával való megismerkedést, hogy még messze van, mire elérjük a nyugdíjas kort, hiszen a korhatár magas. A fiatalabb generáció pedig nem biztos, hogy több évtizedre előre gondolkodik, inkább ehelyett jelenlegi egzisztenciájukat igyekeznek megszilárdítani.

Miért jó a nyugdíjbiztosítás?

Miért jó a nyugdíjbiztosítás?

A nyugdíjbiztosítással az előtakarékoskodás a cél, ám itt életbiztosítással is kiegészül a konstrukció, illetve pontosabban ez egy speciális életbiztosítási termék.

Úgy készülhetünk időskorunk anyagi kiadásaira, hogy mellé még súlyos balesetek, betegségek bekövetkeztekor is számíthatunk segítségre.

Az üzletkötők mindig segítenek a megfelelő konstrukciók kiválasztásában, nem szükséges magas pénzügyi ismereteink legyenek a megkötéséhez.

A nyugdíjbiztosítás fajtái

A nyugdíjbiztosításnak két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik a hagyományos életbiztosítás, a másik pedig a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, avagy a unit-linked.

Míg a hagyományos forma esetében az alacsony kockázatot keresők találnak maguknak terméket, addig a unit-linked esetében az alacsony, közepes vagy magas kockázatot elbírók lelnek konstrukciót. Az utóbbi esetében azonban nem árt némi pénzügyekben és a befektetési piacon való jártasság.

Alfa Relax Plusz Nyugdíjbiztosítás

Az Alfa Relax Plusz egy rendszeres díjfizetésű, befektetési egységekhez kötött, úgynevezett unit-linked nyugdíjbiztosítás, nyugdíj-megtakarításra és életbiztosítási védelemre egyaránt alkalmas.

Milyen célokat tudunk megvalósítani?

Két féle célt tudunk elérni vele. Az egyik a nyugdíj megtakarítás, mellyel rendszeres díjfizetéssel előre tudunk takarékoskodni a nyugdíjas éveinkre. Amikor betöltjük a szerződéskötéskor érvényes korhatárt, a nyugdíjbiztosítás lejár és a megtakarítási számla (saját befizetések, adó-visszatérítések) hozammal növelt együttes értékét kapjuk meg.

A másik cél, amit el tudunk vele érni az az életbiztosítási védelem. Ez egy kockázati biztosítási modul, mellyel a legsúlyosabb esetekben segítségre számíthatunk. A nyugdíjbiztosítás tartalmaz rokkantsági és halálesetre vonatkozó alapszolgáltatást.

Akár évi 130.000 Ft adójóváírás

A nyugdíjbiztosítás adójóváírás szempontjából az öngondoskodás egyik legjobb formája. A félretett megtakarításainkhoz az állam még hozzátesz évente 20%–ot (maximum 130 000 Ft-ot a befizetett személyi jövedelemadónkból), ami jelentősen megnöveli a biztosításunk értékét.

Ez akár milliókat is jelenthet, ha időben és tudatosan kezdünk el takarékoskodni.

Mindezen felül – biztosítás lévén – a legsúlyosabb esetekben is számíthatunk a biztosító támogatására.

Nyugdíjbiztosítás és a GYES

A Gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES) részesülő szülő is ugyanazzal a jelenséggel találkozik, mint például egya KATA-s vállalkozó. Mivel adott évben nem került elegendő személyi jövedelemadó levonásra, így nem tud adójóváírást igénybe venni.

Nyugdíjbiztosítással azonban ők is részesülhetnek jóváírásban.

Természetesen ehhez mindenképpen kérjük pénzügyi tanácsadó, illetve biztosítási üzletkötő tanácsát és segítségét.

Kössön Ön is nyugdíjbiztosítást!

Vágjon bele Ön is!

A nyugdíjas évek eljönnek egyszer. Csak rajtunk múlik, hogy milyen háttérrel fogadjuk. Lehetnek aggódással és spórolással teliek. De lehetnek csodálatos évek is, amikor nem kell mindig a lemondásokkal szembesülnünk.

Takarékoskodni előre kell, gondoljunk már most a nyugdíjas éveinkre. Ez az Alfa Relax nyugdíjbiztosítások segítségével könnyedén megvalósítható. Biztosíthatjuk így a kiegyensúlyozott anyagi körülményeket, hogy a nyugdíjas éveink eseménydúsak és aktívak legyenek.

Pontosan olyanok, amilyennek mi elképzeltük.

 

Szeretném megnézni a nyugdíjbiztosítást

 

Nyugdíjtervező Kisokos

12 oldal a sikeres nyugdíj felkészüléshez

Sikeres nyugdíj felkészülés

 

A letölthető kisokos segítségével:

  • sikeresen fel fog tud készülni nyugdíjas éveire,
  • csupán 4 lépésben lesz egy használható nyugdíjterve,
  • mindent tudni fog a nyugdíjcélú előtakarékosság 6 formájáról,
  • kimaxolhatja a 20%-os állami támogatást

Letöltöm

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább