Lakásbiztosítás egy szállodára és egy főiskolás albérletére

Mai cikkünk fő üzenete az, hogy rengeteg élethelyzetre, sok különböző igény / igényszint szerint köthető lakásbiztosítás, amelynek sokszor – nevével ellentétben nem is maga a lakás áll a középpontjában.

Számtalan különbség van a címben szereplő ingatlanok között, pláne a lakásbiztosítás oldaláról közelítve. Nézzük a legkiugróbbakat: Az szállodát„vállalkozás céljára”, az albérletet „lakásra” használják.

A szálloda konyhájában milliós értékű gépek sorakozhatnak, az albérlet egyetlen konyhagépe ezzel szemben pl. egy (lomtalanításon talált) melegszendvics sütő.

A szálloda falai, nyílászárói ugyan úgy biztosítási védelem alatt állnak, mint mozdítható berendezései, bútorai, medencéje, fürdőköpenyei, stb. Az albérlet legértékesebb ingósága egy basszusgitár és a hozzátartozó erősítő, a bútorok, ruhák, könyvek nem olyan értékesek a biztosított számára.

Lehetséges egy helyen lakásbiztosítás kötése a két fajta ingatlanra?

Azt hinnénk, hogy a szálloda tulajdonosa és az albérlő főiskolás nem tudja egy helyen, egy szakértőnél, vagy éppen egyazon számítógépes program segítségével bebiztosítani értékeit, de ez nem igaz. Napjainkban a lakásbiztosítás messze meghaladja a nevében rejlő korlátokat és a szolgáltatások köre valóban tetszőlegesen szűkíthető, vagy éppen tágíthatóaz ügyfél igénye szerint.

A példánál maradva a lakásbiztosítás a szálloda esetben azzal tud több lenni az albérletnél, hogy a kockázatelemzés- és vállalás részét képezi a vállalkozási tevékenység, a tevékenység ingó- és ingatlan tárgyai, készletei. Az albérletben – bár kétségtelenül, az ügyfél számára legfontosabb a hangszer és az erősítő – történhet olyan káresemény, amelynek következtében minden ruha, bútor, könyv is odavész. Ezek pótlási értéke sokszorosa a két féltett tárgynak, amelyek egyébként akár önmagában, akár az említett ingóságokkal együtt is biztosíthatóak oly módon, hogy az épületszerkezet biztosítási díjtétele már nem terheli az albérlőt, hiszen arról az albérlet tulajdonosa gondoskodik.

Mindkét alanyunk akkorra biztosítási védelmet vesz igénybe, ami saját érdekeinek megfelel és a kockázatarányos díjat is ezek után fizeti. Gondolkodjon ilyen fejjel Ön is és ellenőrizze lakásbiztosítását mind fedezet, mind pedig díj szempontjából!

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább