Ezt senki nem mondta! – Péterfy – Novák Éva: „Nem lehet úgy újabb gyermeket vagy gyermekeket vállalni, hogy a kétségbeesés ott van a szívedben”

Az Ezt senki nem mondta! évadzáró epizódjában Péterfy – Novák Éva, az Egyasszony és az Apád előtt ne vetkőzz című regények szerzője beszélget Ott Annával. A szerző őszintén mesél anyává válásáról, szülészetei tapasztalatairól, édesanyja tanításairól és arról, hogyan lehet cipelni egy nehéz csomagot egy életen át.

„Ezek talán az én egyszerűségemnek köszönhetőek, hogy nem kezdtem el agyalni, és ezeket a fájdalmakat pedig próbáltam távol tartani. Mindig tettem egy-két-három-négy-öt lépést hátra, és egy kicsit onnan, mint egy kívülálló, mint egy idegen, néztem ezekre a fájdalmakra, nem hiszem, hogy másként elbírtam volna.”

Meghallgatom

A beszélgetésben szóba kerülnek a traumaírás lehetőségei és a szerző szavaiból bátorságot meríthetnek a hallgatók:

„Vagy aki azt mondja, hogy ő fél, vagy hogy neki rossz érzés, hogyha kritikát kap és erről pont tegnap beszélgettünk egy barátnőmmel, hogy ő is ír, de hogy milyen nagy bátorság ezt publikálni, mert hogy mi van, ha azt mondják, hogy nem jó. És akkor mi van? Semmi. Semmi nincs.”

Ezt senki nem mondta! az Alfa Biztosító támogatásával.

A podcastsorozat ősszel folytatódik az Alfa Biztosító támogatásával, az első évad epizódjai Tompa Andreával, Tóth Krisztinával, Nádasdy Ádámmal, Oltai Katával, dr. Benkovics Júliával, Szabó T. Annával, Dragomán Györggyel, Halász Ritával elérhetőek a nagyobb podcast streaming csatornákon, Youtubeon és a konyvesmagazin.hu-n.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább