Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Ezt senki nem mondta! – Halász Rita: „Egyszerűen nem mindig fog az történni, amit akarunk”

Az Ezt senki nem mondta hetedik részében Ott Anna vendége Halász Rita, a Mély levegő című regény szerzője, 3 gyermek édesanyja, aki jelenleg második könyvén dolgozik. A podcastban visszaemlékezik az első könyv felett érzett eufóriára, és arra, ami abból következett:

„Azt éreztem, hogy tudod mit, akkor ezt csinálni kell. Itt most nem lehet hosszan örömködni, innentől írni, írni kell, és mindig az adott helyzethez idomulni. Nagyon rugalmasnak kell lenni, főleg három gyerek mellett abszolút, de egy gyerek mellett is. Egyszerűen nem mindig fog az történni, amit akarunk, betegségek, vagy máshogy alakul: ahogy tegnap meséltem is neked, hogy belelépett a nagyobbik egy szálkába, és borult az egész délutánunk. Ez ilyen, és közben pedig tudom, hogy meg tudom csinálni.”

Meghallgatom

Az epizódban szóba kerül a társ fontossága, az íráshoz elengedhetetlen rugalmasság, a következő regény témája, és egy kulcsfontosságú szabály, ami Halász Rita elmúlt időszakát meghatározta: ha a kisfiú alszik, az anya ír.

„Ez azért fontos, mert amíg nem mondtam ezt magamnak, mi történt? Elaludt a kisbabám, és én egyből arra gondoltam, hogy mennyi mindent lehet most csinálni! Olvashatok vagy csak nézhetek magam elé, kiülhetek az erkélyre, napozhatok, ehetek, elmehetek a WC-re… Enyém a világ! És erre azt kellett mondanom, hogy nem: mert különben nem fog elkészülni a könyv”

Ezt senki nem mondta! az Alfa Biztosító támogatásával.

A sorozat évadzáró epizódjának vendége április 30-án Péterfy-Novák Éva lesz.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább