Óvakodjon az Ikrektől az utakon, és csütörtökön védje a férjét!

A nemzetközi Nőnap alkalmából biztosítási útmutatóval kedveskedik a hölgyeknek az AEGON

A nemzetközi Nőnap alkalmából az ország vezető biztosítója, az AEGON Magyarország a nők megváltozott életmódját, speciális igényeit figyelembe vevő útmutatót készített, ami megkönnyíti az eligazodást a megtakarítások, élet- és balesetbiztosítások forgatagában. Az AEGON szakemberei ugyanakkor azt is megvizsgálták, melyek a leggyakoribb születésnapok, csillagjegyek ügyfélkörükben, és a többi között arra derült fény, hogy a hét legveszélyesebb napja a szerda, a legtöbb kárt pedig a Szűz, az Ikrek és a Bika jegyűek okozzák a gépkocsikban.

Számos érdekességet találtak az AEGON Magyarország szakemberei, amikor a nemzetközi Nőnapra készülve egy hölgyeknek szánt biztosítási útmutató elkészítése előtt asztrológiai szemszögből is megvizsgálták ügyfeleik jellemzőit.

Kiderült például, hogy a biztosítással rendelkező ügyfeleik közül legtöbben a Szűz, a Halak és az Oroszlán jegyében születtek, míg a férfiaknál a Szűz, Bika, Ikrek rangsor alakult ki. A legtöbb gépjármű-kárt okozó hölgy márciusban jött a világra, őket az egykori augusztusi és májusi babák követik, és ugyanez a sorrend a károsultak arányát feltérképező listán is. A férfiaknál viszont a legtöbb kárt a májusban, az augusztusban és a márciusban születettek okozzák. A csillagjegyek szerinti bontás azt mutatta, hogy a nők esetében a legtöbb kárt az Ikrek, az Oroszlánok és a Szüzek okozzák, míg a férfiaknál a Szűz, az Ikrek és a Bika áll a toplista első három helyén. A közhiedelemmel ellentétben a nők csak minimális mértékben okoznak több kárt, mint a férfiak.

Bár az életbiztosítással rendelkezők között azonos arányban halnak meg a két nem képviselői, az AEGON összes ügyfele közül kétszer annyi férfi veszíti életét, mint nő – lekövetve azt a minden országra jellemző általános statisztikát, ami azt mutatja, hogy a 30-60 éves kor között, amely biztosításkötési szempontból is a legjellemzőbb, a férfiak halálozása jelentősen meghaladja a nőkét. A legveszélyeztetettebbek a Halak- és a Bika-jegyű nők, valamint a Szűz és Oroszlán férfiak. A hét napjai közül szerdán veszítik életüket a legtöbben, a nők számára a második legveszélyesebb nap a péntek, a férfiak számára pedig a csütörtök. A legtöbb csonttörés januárban, májusban, illetve decemberben történik, a legkevesebb márciusban és novemberben fordul elő.

A csillagok állása önmagában persze korántsem döntő tényező, ami az ember életének alakulását illeti, a megtakarítások, biztosítások, azaz az öngondoskodás annál inkább, vélik az AEGON Magyarország szakemberei. Éppen ezért az aktuális társadalmi trendek elemzése nyomán – nőnapi ajándékképpen – összeállítottak egy listát azokról a tudnivalókról, amelyek birtokában a hölgyek saját maguk és családjuk biztonságáról könnyebben tudnak majd gondoskodni, tapasztalva azt is, hogy a hölgyek kifejezetten szívesen fogadják a hasonló eligazító kiadványokat.

 

BIZTOSÍTÁSI ÚTMUTATÓ 2011

1. tipp: A tartalék biztonság.
Egyre több nő él egyedül. Annak, aki önállóan igazgatja karrierjét, és éli mindennapjait, különösen fontos, hogy megfelelő tartalékai legyenek váratlan helyzetekre, átmeneti anyagi zavarokra, vagy előre tervezett nagyobb kiadásokra (például lakásfelújítás), valamint az aktív kor utáni életszakaszra is. Bár a megtakarítást az ilyen helyzetekre érdemes már az első munkahelyre való belépés után elkezdeni, sosem késő csatlakozni!

2. tipp: Minden jövedelem 15-20%-át érdemes félretenni.
Minden megtakarítás és tartalékképzés „titkos” alapképlete, hogy minden hónapban a jövedelmünk 15-20%-át tegyük félre – mondják a pénzügyi szakemberek.

3. tipp: A nyugdíj nem lesz elég, gondoskodjunk magunkról.
Tisztában kell lennünk vele, hogy az állami nyugdíj mellett további megtakarításokra van szükségünk, ha szeretnénk fenntartani megszokott életszínvonalunkat a nyugdíjba vonulás után. A nyugdíjjárulék befizetésével önmagában nem lehet megteremteni annak alapját, hogy idősebb korban is a megszokott anyagi biztonságban élhessünk. A nyugdíjas évekre tudatos pénzügyi tervezéssel kell felkészülni, akkor is, ha azok most még esetleg nagyon távolinak tűnnek.

4. tipp: A nők hátrányos helyzetből indulnak, de megfelelő előre gondolkodással leküzdhetik ezt.
Ami a biztonságos nyugdíjas évek megteremtését illeti, a nőknek számolniuk kell azzal is, hogy hátrányosabb helyzetből indulnak, hiszen fizetésük sok esetben – azonos feladatkörben is – alacsonyabb, mint a férfiaké.  Bár a GYED-en, GYES-en töltött éveket ugyanúgy beszámítják a nyugdíj összegének meghatározásakor, mint a munkában eltöltött időszakokat, a nők mégis hátrányba kerülnek, ha több évet otthon töltöttek gyermekeikkel. A GYED és a GYES évei alatti alacsonyabb jövedelem ugyanis csökkenti az átlagkeresetet, így a nyugdíj összege is alacsonyabb lesz, ha nem gondoskodunk ennek kiegészítéséről.

5. tipp: Az előregondolkodás a legjobb befektetés.
Minél hamarabb kezdünk takarékoskodni, egy-egy hónapban annál kisebb összeg elég a kitűzött cél eléréséhez szükséges tőke összegyűjtéséhez!

6. tipp: Nem az összeg, a hozzáállás a lényeg.
A tartalékoláshoz nincs szükség nagy összegekre, sokkal inkább a lehetséges váratlan helyzetek végiggondolására, és rendszeres megtakarításra. Ha fegyelmezetten, minden hónapban félreteszünk, szinte „automatikusan” fog összegyűlni a megcélzott összeg. Váljon szokásunkká a takarékoskodás!

7. tipp: A női betegségek orvosolhatók, sőt anyagi hatásuk is kiküszöbölhető.
A nőknek kínált speciális betegségi kiegészítő biztosítások kiemelten szolgálják a nők érdekeit, ugyanis olyan esetekben is biztosítási szolgáltatást nyújtanak, amikor az általános betegségi kiegészítő biztosítások nem. A gyermekvállalástól függetlenül is előfordulhatnak olyan női problémák (elváltozások a külső és belső nemi szerveken), melyek ellátása nagyon sok nőt érint, gyógyítása kórházi kezelést igényel, és melyek szintén biztosítással fedezhetők. A biztosítás által nyújtott összeg hozzájárulhat gyógykezelésünkhöz vagy pótolhatja kieső jövedelmünket.

8. tipp: Életkor-, életszakasz-, életmód-függő megoldások.
A különböző életkorú, más-más élethelyzetben élő nők különféle célokat tűznek ki maguk elé, egészségi kockázataik is sokfélék, ezért ügyelnünk kell arra, hogy mindig az aktuális egyedi igényeiknek leginkább megfelelő megoldást találjuk meg. Ehhez segítségünkre lehet például az internet és a biztosítók tanácsadói.

 

Balesetbiztosítás kalkulátor

 

Ismerje meg Életbiztosítási termékeinket

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább