Az Aegon Biztosító 2023. augusztus 1-től Alfa Biztosító néven folytatja. Részletek

Karácsonyi ajándék nyolcszáz gyermek számára

ciposdoboz-aegonNyolcszáz cipősdoboz ajándékkal járulnak hozzá idén az AEGON Magyarország munkatársai az eredetileg a Baptista Szeretetszolgálat által indított, mára az ország egyik legismertebb és legsikeresebb jótékonysági gyűjtésévé vált „Cipősdoboz Akcióhoz”.

A tavaly nagy sikerrel zárult cipősdoboz akciót az AEGON Magyarország ebben az évben is meghirdette munkatársai számára. A jótékonysági gyűjtést, ami mostanra országos méretűvé nőtte ki magát, a Baptista Szeretetszolgálat indította, ám időközben számos cég is csatlakozott hozzá. A „Cipősdoboz Akció” lényege, hogy egy cipősdobozt kell telerakni ajándékokkal, amelyet azután a szervezők a rászoruló gyerekekhez juttatnak el.

Az AEGON Magyarország munkatársai idén 800 dobozt állítottak össze. Ezen felül rengeteg használt ajándék is összegyűlt, amit szintén a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak juttatnak el.

Az ajándékcsomagok „címzettjei” elsősorban a csecsemők és kisgyermekek, valamint a kamaszok – a szakemberek szerint ugyanis jellemzően ők kapják a legkevesebb ajándékot karácsonykor. A gyűjtés során gondosan ügyeltek arra, hogy agresszivitásra késztető képeket, törékeny tárgyakat – tükröt, porcelánbabát –, csipszet ne csomagoljanak a kicsiknek, legyen viszont minél több kisautó, labda, baba, plüssállat, világító vagy hangot adó játék, iskolában is használható eszköz – számológép, zsírkréta, jegyzettömbök, szappan, fésű – a dobozokban.
Az édességek, napszemüvegek, pólók, játék ékszerek, hajgumik, órák, képeskönyvek sem maradtak ki az ajándékok közül, amiket a munkatársak a céges karácsonnyal egybekötve közösen csomagoltak, és minden dobozhoz személyre szóló jókívánságokat is írtak.

– Nagyon örülök az adományozás sikerének, különösen, hogy ez valóban a kollégák önkéntes összefogásával valósult meg – hangsúlyozta Zatykó Péter, az AEGON Magyarország vezérigazgatója, hozzátéve: – „Jó érzés, hogy ennyien voltak, akik a megfeszített mindennapi munka mellett is szakítottak időt és energiát arra, hogy ezek a nehéz körülmények között élő gyerekek boldogabb karácsonyt éljenek meg az idén.”

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább