Irodalmi különdíj tehetséges fiataloknak

A MATEHETSZ által meghirdetett „Felfedezettjeink 2014” pályázat keretében az Aegon Magyarország 5 db különdíjjal támogatja az irodalomban kiemelkedően tehetséges fiatalokat. A különdíjakat a cég Borbély Szilárd emlékére ajánlja fel.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács 2014-ben immár negyedjére hirdette meg „Felfedezettjeink” pályázatát. Magyarországról és a határon túlról jelölhetnek a tehetséghálózathoz csatlakozott tehetségpontok egy vagy több, újonnan felfedezett fiatal tehetséget. A diákok bármilyen tehetségterületről érkezhetnek, lehetnek jó sportolók, jeleskedhetnek a reál tárgyakban, vagy lehetnek jók például irodalomból, történelemből. A lényeg, hogy sokoldalúak, eredetiek és eredményesek legyenek.

Az utóbbi három évben az Aegon Magyarország is csatlakozott a pályázathoz. 2012-ben három, 2013-ban 34 különdíj finanszírozását segítette a társaság.

Idén öt, az irodalom terén különleges tehetséggel bíró fiatal elismerését támogatja az Aegon Magyarország a Borbély Szilárd emlékére ajánlott irodalmi különdíjjal.  Borbély Szilárd Nincstelenek című regénye bekerült a 2014-es Aegon Művészeti Díj tíz döntős könyve közé.

A díjakat március 22-én, az Országos Tehetségnapon adják át.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább