Bő félezer bejelentés a hétvégi viharok nyomán

Július eleje óta közel 400 millió forintos káruk keletkezett a biztosító ügyfeleinek az időjárás miatt

A hétvégi viharokkal kapcsolatban eddig 597 darab meteorológiai kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a becsült kárérték 51,8 millió forint. Július eleje óta összesen közel 390 millió forintnyi kárról tettek bejelentést az ügyfelek.

A hétvégi viharokkal kapcsolatban kedd reggelig 597 darab meteorológiai kárbejelentés érkezett az AEGON Biztosítóhoz, az ügyfelek által becsült kárérték pedig közel 52 millió forint. A legtöbb bejelentést – szám szerint 284-et – viharokról kapták a lakásbiztosításoknál piacvezető AEGON szakemberei, de villámcsapásról is 225 esetben számoltak be az ügyfelek. A hétvégi eseményekkel együtt – a július elseje óta eltelt időszakot figyelembe véve – az idei „viharszezonban” már több mint 4 ezer bejelentés érkezett az AEGON Biztosítóhoz, az ügyfelek által becsült kárérték pedig megközelíti a 390 millió forintot.

„A szélsőségesebbé váló időjárás miatt egyre nagyobb károkat okoznak a nyári viharok Magyarországon, ezért fontos, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyezzenek maguk az ügyfelek is a károk megelőzésére, illetve következményeik mérséklésére” – hívta fel a figyelmet Vereczki András, az AEGON Biztosító vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: mindenképpen érdemes fotókat készíteni a káreseményt követő állapotról, hogy ha a szemle előtt az ügyfél – a további károk megelőzése miatt – elkezdi a helyreállítást, akkor is rendelkezzen a kár mértékének meghatározásához szükséges információkkal. A viharkároknál is fontos szerep jut emellett – hangsúlyozta Vereczki András – a megelőző jellegű karbantartásnak: a kis sérülések folyamatos javításával megelőzhető, vagy jelentősen csökkenthető a vihar, felhőszakadás által okozott károk mértéke.

Lakásbiztosítás kalkulátor

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább