A tulajdonosváltási folyamat jelenlegi állásáról

Megszületett a megállapodás a Vienna Insurance Group (VIG) és a magyar állam között a magyarországi Aegon leányvállalatok és az UNION biztosítótársaságokkal kapcsolatos együttműködés körvonalairól és a további eljárásról. A tranzakció ügyfeleinket nem érinti, teendőjük nincs.

Megszületett a megállapodás a Vienna Insurance Group (VIG) és a magyar állam között a magyarországi Aegon leányvállalatok és az UNION biztosítótársaságokkal kapcsolatos együttműködés körvonalairól és a további eljárásról. Ez a VIG számára többségi tulajdont és operatív vezetést jelent, amely mellett a magyar állam 45 százalékos részesedést szerez a magyar AEGON társaságokban és az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.-ben.

Bízunk benne, hogy a most bejelentett megállapodás közelebb visz minket az egy éve tartó tulajdonosváltási folyamat megnyugtató lezárásához.

Az Aegon-csoport tulajdonosváltása nem eredményez semmilyen azonnali változást vállalatunk működésében, termékeinkben és kötelezettségeinkben. Az Aegon biztosításai ugyanúgy fizetnek, ahogyan eddig, új biztosításokat a megszokott ügyintézőnél lehet kötni, a megtakarítások érvényesek, mindössze a nevünk változik meg, amelyről idejében tájékoztatjuk ügyfeleinket. Minden szerződés változatlanul érvényes.

 

A tranzakció ügyfeleinket semmilyen módon nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs.

 

  • A korábban kötött szerződések változatlanul élnek tovább.
  • Szolgáltatásaink továbbra is az eddigi feltételekkel érhetőek el.
  • Bármiféle igény, kérdés esetén a megszokott ügyfélkiszolgálási csatornáinkon állunk rendelkezésre.

Tőzsdén jegyzett vállalatként szigorú szabályokat betartva kommunikálhatunk, ezért az ügyfeleink tájékoztatása semmiképpen sem előzhette meg a nyilvános bejelentést.

Az Aegon Magyarország küldetése továbbra is az, hogy szakértelmével és szolgáltatásaival kiszámíthatóságot, pénzügyi biztonságot nyújtson a magyar embereknek, a családoknak. A többségi tulajdonos Vienna Insurance Group (VIG) olyan vállalat, amelyre érvényesek az Európai Unió biztosítótársaságokra vonatkozó tőkemegfelelési szabályai. A kötelezettségei teljesítésének képességét az Európai Unió szabályozói rendszeresen ellenőrzik. A Vienna Biztosítási Csoport az egyik legnagyobb jegyzett nemzetközi biztosító cégcsoport Közép- és Kelet-Európában. A bécsi székhelyű csoport 30 országban 50 vállalaton keresztül hosszú évek óta folytat biztosítási tevékenységet. Az Aegon-nál kötött biztosítása, megtakarítása továbbra is jó kezekben van.