Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás (MT-08; MT-17; MT-21)

Anyagi segítséget jelent a biztosítás tartamán belül bekövetkező műtét(ek) miatt felmerülő költségek finanszírozásához, a kieső jövedelem pótlásához.

A műtét önmagában is kiadással jár, emellett még számtalan költség merülhet fel ilyenkor, ráadásul a jövedelem is csökken. Akinek a környezetében már valaki átesett komolyabb orvosi beavatkozáson, tapasztalhatja, hogy egy súlyosabb műtét milyen költségekkel jár. A magas színvonalú orvosi ellátás drága lehet, a TB ellátás pedig nem minden esetben elég a gyógyuláshoz. A táppénz a bruttó jövedelem legfeljebb 60%-a, (a törvény a kifizetés felső határát is definiálja), kórházi ápolás idejére pedig csak az 50%-a, ugyanakkor a kiadási oldal jelentősen megnövekszik (műtét, gyógyszerek, segédeszközök, ápolás költségei).
Ha pedig a családfenntartó esik ki a munkából egy műtét miatt, az az anyagi lehetőségek ideiglenes beszűkülését eredményezheti a család számára. Ezért érdemes az ilyen helyzetekre is felkészülni a műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás megkötésével.

 

Mikor és mennyit fizet a biztosító?

  • A kifizetés nagysága a műtét súlyosságától függ, a választott biztosítási összeg 100-60-40-20%-a lehet.
  • Ha egyazon műtét során több testrészen is végeznek sebészeti beavatkozásokat, a szolgáltatás akkor is a választott összeg maximum 100%-a lehet.
  • Egy biztosítási éven belül akár többször is igénybe veheti a szolgáltatást, ha egymástól független műtétekre kerül sor.

A MT-21 módozat esetében:

  • A biztosítás a biztosított 70. életévének betöltését követő évfordulókor szűnik meg. A korábbi MT-08 és MT-17 módozatok esetében a 65. életév a felső limit.

 

Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás különös feltételei (MT-08)

MT08-SZ-230801

Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás különös feltételei (MT-17)

MT17-SZ-230801

Műtéti térítést nyújtó kiegészítő biztosítás különös feltételei (MT-21)

MT21-SZ-230801