Az Alapkezelő rendkívüli közzététele az ING Kiegyensúlyozott Vegyes Alapokba Befektető Befektetési Alap megszűnéséről

A Biztosító tájékoztatása az ING Kiegyensúlyozott Vegyes Alapokba Befektető Eszközalap felfüggesztéséről

Előzmények:

  • Az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. (a továbbiakban Biztosító) 2013. április 17-én tájékoztatta ügyfeleit a Multifund termékkörhöz kapcsolódó eszközalapok – többek között az ING Kiegyensúlyozott Vegyes Alapokba Befektető Eszközalap – 2013. június 18-i dátummal történő tervezett megszüntetéséről.
  • Az alapkezelő 2013. május 22-én rendkívüli közzétételben értesítette a befektetőket arról, hogy igazgatótanácsa az ING Kiegyensúlyozott Vegyes Alapokba Befektető Befektetési Alap megszűnéséről döntött, és ezzel összefüggésben befektetési jegyeinek forgalmazását 2013. május 23-tól az alap megszűnéséig felfüggesztette.

A Biztosító ezúton értesíti ügyfeleit, hogy az ING Kiegyensúlyozott Vegyes Alapokba Befektető Eszközalap befektetési egységeinek forgalmazását 2013. május 24-től a felfüggeszti. Az eszközalap felfüggesztésének indoka az eszközalap hátterében álló mögöttes befektetési alap megszűnési eljárása.

Az eszközalap felfüggesztése mindaddig érvényben marad, amíg a mögöttes befektetési alap megszűnési eljárása le nem zárul. A Biztosító a mögöttes befektetési alap megszűnését követően az eszközalapot megszünteti, a mögöttes alapból a megszűnés miatt érkező ellenértéket az érintett befektetők között befektetési egységeik arányában felosztva, a legkisebb kockázatú Aegon Pénzpiaci Eszközalapba helyezi át, erről az eljárásról levélben értesíti az érintett ügyfeleket.

2013. május 24.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább