aegon-raiffeisen-reszveny-eszkozalap

Raiffeisen Kötvény Eszközalap (HUF) befektetési politikája

Javasolt minimális befektetési idő

 • 3
  hónap
 • 6
  hónap
 • 1
  év
 • 2
  év
 • 3
  év
 • 4
  év
 • 5
  év
 • 6
  év
 • 7
  év

Kockázati besorolás/Várható hozam

 • Alacsony
 • Magas

Érvényes: 2023. október 01-től

Az eszközalap kizárólag a Raiffeisen Kötvény Alap befektetési jegyeit tartalmazza, ezen kívül az eszközalapban más befektetési eszköz nem szerepel.

Az eszközalap befektetéseinek jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége: magyar államkötvények.
Az eszközalap devizaneme magyar forint (HUF).

Az eszközalap célja, hogy középtávon a közvetlen állampapír befektetésekkel elérhető hozamot meghaladó megtérülést biztosítson az eszközalap befektetőinek, egy aktívan kezelt és diverzifikált portfólió által biztosított mérsékelt többlet kockázati szint mellett.

Az eszközalap azon ügyfelek részére ajánlott, akik hosszú távon várhatóan mérsékelt hozam elérése érdekében mérsékelt kockázatot hajlandóak vállalni.

* A javasolt minimális befektetési idő az a minimális időtartam, amely alatt a piacon a hasonló összetételű portfoliók elvárt hozama – a rendelkezésre álló historikus adatok alapján várhatóan – realizálódik.

 

A Raiffeisen Kötvény Alap befektetési politikája:

Az Alap a törvény adta lehetőségek figyelembevételével elsősorban magyar állampapírok, valamint korlátozott mértékben nyilvánosan forgalomba hozott vállalati kötvények és egyéb kamatozó eszközök vásárlásával alakítja ki portfólióját. Az Alapkezelő az Alap optimális működése érdekében 5%-os célarányt határoz meg az Alap eszközeinek arányában a működési likviditás tekintetében. A portfólió ezen része deklaráltan a napi befektetési jegy forgalomhoz, illetve a napi kereskedéshez szükséges fedezet biztosításának célját szolgálja. A fenti céllal az Alapkezelő elsősorban diszkont kincstárjegyeket és banki betétet tervez tartani az Alap portfóliójában, de szóba jöhetnek egyéb, likvid eszköznek minősülő eszközök is. Az ezen céllal tartott eszközök legalább 20%-át az Alapkezelő a magyar állam által kibocsátott diszkont kincstárjegyekben tartja.

Az alapnak nincs referenciaindexe.

Az alapok múltbeli teljesítménye nem nyújt garanciát a jövőbeli hozamok nagyságára. Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. A befektetés kockázatát a szerződő viseli.

*A javasolt minimális befektetési idő az a minimális időtartam, amely alatt a piacon a hasonló összetételű portfoliók elvárt hozama – a rendelkezésre álló historikus adatok alapján várhatóan – realizálódik.

 

Raiffeisen Kötvény Eszközalap (HUF) fenntarthatósági tájékoztatója

Érvényes: 2024. február 1-től

Az eszközalap nem az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/2088 rendelete (a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről) 8. cikkének (1) bekezdésében, vagy a 9. cikkének (1), (2) és (3) bekezdésében említett pénzügyi termék.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább