aegon-jpmorgan-eszkozalap

JPMorgan Global Healthcare Részvény Eszközalap (USD) befektetési politikája

Javasolt minimális befektetési idő

 • 3
  hónap
 • 6
  hónap
 • 1
  év
 • 2
  év
 • 3
  év
 • 4
  év
 • 5
  év
 • 6
  év
 • 7
  év

Kockázati besorolás/Várható hozam

 • Alacsony
 • Magas

Érvényes: 2024. május 1-től

Az eszközalap kizárólag a JPMorgan Funds – Global Healthcare Fund befektetési jegyeit tartalmazza, ezen kívül az eszközalapban más befektetési eszköz nem szerepel.

Az eszközalap befektetéseinek jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége: egészségügyi szektor részvények.
Az eszközalap devizaneme USA dollár (USD).

Az eszközalap célja hozam elérése elsősorban gyógyszeripari, biotechnológiai, egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó, illetve orvostechnológiai és természettudományokkal foglalkozó vállalatokba („egészségügyi vállalatok”) történő globális befektetés révén.

Az eszközalap azon ügyfelek részére ajánlott, akik hosszú távon várhatóan jelentős hozam elérése érdekében jelentős kockázatot hajlandóak vállalni.

 

A JPMorgan Funds – Global Healthcare Fund befektetési politikája:

Az alap eszközeinek legalább 67%-át (a pénzeszközöket és pénzeszköz-egyenértékeseket leszámítva) egészségügyi vállalatok tulajdonviszonyt megtestesítő értékpapírjaiba fekteti be. Ezen értékpapírok kibocsátói bármely országban rendelkezhetnek székhellyel, akár feltörekvő piacokon is. Az alap bármely pénznemben meghatározott eszközbe befektethet, az alap árfolyamkockázatának fedezése vagy kezelése pedig történhet a referenciaindexéhez igazodva. A alap fedezeti ügyletek és hatékony portfólió-kezelés céljára származtatott ügyleteket is használhat.

Az Alap referenciaindexe az MSCI World Healthcare Index (Total Return Net).

 

Az eszközalapra jellemző alapvető kockázatok:

Részvénykockázat, likviditási piaci kockázat, devizaárfolyam-kockázat, származtatott ügyletek kockázata, ország- és politikai kockázat, partnerkockázat, koncentrációs kockázat, befektetési alapok speciális kockázatai.

Az eszközalapban a befektetési jegyek megcélzott, illetve minimálisan és maximálisan megengedett aránya egyaránt 100%. Az eszközalapban kizárólag befektetési jegyekre vonatkozó vételi és eladási ügyletek köthetők. Az eszközalapban nem megengedett az értékpapír-kölcsönzés és az ehhez kapcsolódó visszavásárlási megállapodások kötése. Az eszközalapban (fedezeti, arbitrázs, vagy egyéb célú) származtatott ügyletek nem köthetők. A  mögöttes befektetési alapban annak befektetési politikája szerinti ügyletek köthetők.

Az alapok múltbeli teljesítménye nem nyújt garanciát a jövőbeli hozamok nagyságára. Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak. A befektetés kockázatát a szerződő viseli.

* A javasolt minimális befektetési idő az a minimális időtartam, amely alatt a piacon a hasonló összetételű portfoliók elvárt hozama – a rendelkezésre álló historikus adatok alapján várhatóan – realizálódik.

 

JPMorgan Global Healthcare Részvény Eszközalap (USD) fenntarthatósági tájékoztatója

Érvényes: 2024. február 1-től

Az eszközalap nem az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/2088 rendelete (a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről) 8. cikkének (1) bekezdésében, vagy a 9. cikkének (1), (2) és (3) bekezdésében említett pénzügyi termék.

AlfaGo
×
Tartsa kézben biztosítási ügyeit!
Töltse le mobil applikációnkat most!
Tovább